30.6.2012

Takaisin leirille

Parin päivän huvilaloma suuren selä äärellä jäi puolinaiseksi - piti siivoilla pölyjä (edelliskäynnistä n. kuukausi) ja korjata rantasaunan vesijohtoa/-huoltoa. Sinne pitää saada ammatti-ihminen käkkimään talon alle, yksi liitin on irti ja niiiin hankalassa paikassa etten sitä polvet verilläkään saanut laitettua. Omistajaa asia ei kai kiinnosta mutta mätävaurion torppaamiseksi JA oman käyttömukavuuden takia se olisi hyvä laitattaa. Saa sitten nähdä; delegoin asian eteenpäin ja jatkoin huvilan tiilikaton puhdistamista vuosien roskista sekä kunnostin pahimmat kuprut ja välissä haravoin/kitkin/autoin kasvamaan oikein hehtaarin tilan näkyvät osat. Farkulla vein sinne pari kottikärryllistä halkoja, ja toisen mokoman samoin heittelin ja lastasin mukaan tänne. Kurateillä kurvailin takaisin tänne mummo-onnelaan halonkantoon ja autonpesuun (mesi, pöly, linnuncacca). Kauhee stressi jo ensi viikon vanhusväestön vaateiden osalta, ja omat työt ovat edelleen pahasti ruuhkassa. Näinollen kesälomaa (omaa sellaista) on tuskin mahdollisuutta tänäkään kesänä viettää, ehkä jouluna sitten. Pitäisi varmaan ottaa työkavereiden tapaan sellainen all inclusive-paketti jonnekin Karibianmeren resorttiin.

Ai niin, laskin ehtineeni kolmen päivän aikana siellä niemennokan ex-yrityshuvilassa peräti kolmisen varttia olla laiturilla ja auringonottopenkillä sekä kuistilla istumassa. Saunomaan ei ehtinyt, kylmä sää ei innostanut uimaan ja tietysti kesäisen aurinkoisena&lämpimänä perjantaina rantaan tuli pläkästä huolimatta sinilevää. Sekin on näitä viime vuosien vitsauksia, kun noinkin ison vesistön kantokyky on syistä x, y ja z jo ylitetty.

Puutarhassa olisi kitkemistä ja tässä vaiheessa suvea myös niittämistä vaikka muille jakaa, tosin ne muut ovat keskittyneet lähinnä auringonottoon/grillailuun/chillailuun sekä aika epäolennaisten korjausten/puutarhatöiden tekemiseen niiden ajankohtaan nähden otollisimpien/tähdellisimpien odottaessa. Osa jo kolmatta yli neljättä vuotta, kun on kehoituksista ja omasta mainittuihin töihin ryhtymisestäni huolimatta luvattu ne tehdä. Että näin. Nyt pitäisi palautumisorientoituneen päivän jälkeen laittaa pihasauna ja jaksaa katsoa lauantain brittidekkari. Huomenna sitten pyhäpäivän puutarhakierto edellämainittuine suoritteineen plus ultra sekä nurmikonleikkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti